Foto: LaProvincia.ro |
Atunci cand vine vorba despre meniuri pe baza de carne,
fiecare dintre noi are anumite
preferinte, unii aleg un piept de pui bine gatit, altii prefera copane de pui
rumene si apetisante, altii aleg aripile sau in egala masura fiecare dintre
aceste portiuni sunt pe placul lor.
In schimb, mai putin prezente in clasamentele cu
preferintele amatorilor de carne de pui se numara organele, precum pipote,
inimi, ficat, care daca sunt gatite cum trebuie, alaturi de ingredientele
potrivite, se pot transforma intr-o mancare nu doar apetisanta, ci si satioasa.
Aflate cumva intr-un con de umbra, organele de pui pot fi variante foarte sanatoase
pentru alimentatia noastra, pot fi
gatite intr-o varietate de retete, precum drob de pui, fierte,
inabusite, alaturi de legume, condimente si verdeturi. Ficatul are un continut
bogat in nutrienti, vitamina A si zinc. Poate fi preparat la cuptor, inabusit, stropit cu vin si condimente, alaturi
de sosuri cu rosii, sosuri albe, garnituri de legume diverse, ciuperci, fiert
cu mirodenii felurite si transfomat intr-un pate de casa delicios, cu ajutorul
unor ingrediente precum ceapa, unt, oua fierte.
De asemenea, pipotele de pui au un continut ridicat de
minerale, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, vitamine, precum B2,
B3, B5, B6, B8, vitamina E, toate aceste proprietati aducand plus valoare
mancarurilor care le au ca ingredient principal. Iar beneficiile consumului
acestora au legatura directa cu sistemul digestiv, imunitatea, functionarea
glandei tiroide, tensiunea arteriala, circulatia sanguina, combaterea anemiei
etc.
Pentru ca au un continut mai consistent de proteina, ceea
ce determina un metabolism mai rapid, dar si datorita instalarii senzatiei de
satietate fara a fi nevoie de consumarea unor portii mari, mancarurile pe baza
de pipote sunt o varianta eficienta utilizata in curele de slabire.
Odata ce ne-am convins in legatura cu aceste proprietati
speciale ale lor dar si de posibilitatile diverse de a prepara retete
delicioase avandu-le printre ingredientele principale, este bine sa tinem cont
de faptul ca au totusi un continut mai mare de colesterol, precum si grasimi
saturate, deci recomandarea este pentru moderatie in consumul acestora.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu