Blog personal Mihaela Hriban

 Mutari internationale

miercuri, iulie 17, 2024

Energia înaltă vs energia joasă

 

Energia înaltă vs energia joasă

De multe ori am fost întrebată de persoanele cu care comunic, care ar fi modalitățile prin care îți poți crește energia! 

Lucrul energetic este extrem de important de-a lungul unei zile și de-a lungul vieții noastre. Dacă te scoli și ai o stare scăzută de energie ("low energy"), atunci ziua îți este compromisă, pentru că, din acea energie, pur și simplu, nu poți să acționezi. 

 

Cu alte cuvinte, nici nu ai ce acțiune să faci, dintr-o energie joasă, decât să te așezi la loc în pat, pe a ta pernă și să vegetezi.

 

Ce este de reținut și mereu am în minte acest lucru este faptul că noi, oamenii, când am fost creați, am fost concepuți din bucurie. Nu degeaba se spune că suntem scânteie divină și că suntem co-creatorii vieții noastre! Și DA suntem scânteie divină și ne deschidem spre Soare, asemenea florii-soarelui care își orientează „corola de minuni a lumii”, mereu, spre Soarele măreț. Este ca și cum floarea-soarelui nu poate trăi fără lumina Soarelui.

 

Și este foarte bună întrebarea: cum ne creștem energia de când ne trezim și până la finalul zilei pe care o avem în desfășurare?

 

Sunt multe modalități în acest sens, ideea este să-ți dorești să le pui în practică! 

 

💫 Poți practica un sport care-ți face plăcere și care te va ajuta, prin consecvența practicării, să te simți bine și pe care ai posibilitatea să-l integrezi în activitatea zilnică! Prin mișcare, sunt eliberate endorfinele, acei hormoni care contribuie la crearea unei stări de bine.

💫 O altă modalitate de a avea o energie înaltă constă în a practica meditația, iar pentru început, se recomandă cea ghidată. De asemenea, alături de meditație, poți face yoga. Aceste modalități te ajută să-ți destresezi organismul, să-l eliberezi de presiunea pe care o poți simți în timpul zilei. Meditația se poate practica dimineața, ca să ai ghidare pentru întreaga zi.

 

💫 Menținerea unei relații constructive cu Universul/Dumnezeu/Sursa, prin practicarea rugăciunii, te ajută să te purifici și să te eliberezi de povara pe care o duci pe umerii tăi. Trupul nostru este un vehicul, un canal de legătură prin lumină, cu Dumnezeu-sursa. Noi suntem lumină unul pentru celălalt, prin comuniune întru iubire. În fond, ne umplem unul de lumina celuilalt, prin iubire.

💫 Plimbările în natură sunt benefice, deoarece natura-mamă ne susține energetic. Plimbatul prin iarbă, cu picioarele goale, așa-numita împământare, te ajută să te conectezi din punct de vedere energetic cu natura-mamă. 

 

💫 Îmbrățișarea unui copac și contopirea cu el te ajută să-ți sporești energia. Copacii sunt surse de viață și este util a nu uita aceasta!

💫 Relaxarea prin vizionarea unui film de calitate (ecranizări după romane celebre: d.e.: ''Wutherings Heights", "Gone with the Wind", "Titanic" etc.) duce la crearea unei stări de bine.

 

💫 Ascultarea muzicii preferate contribuie la activarea hormonilor din organism, ce sunt responsabili cu starea de bine și, inevitabil, cu creșterea energiei.

💫 Realizarea unor activități creative de exemplu: pictatul sau desenatul te ajută să intri în starea de creație și să te pierzi în sensul bun al cuvântului în realizarea acestor activități.

💫 Practicarea dansului este eliberator după o zi încărcată la serviciu.

💫 Ținerea unui jurnal în care să scrii ceea ce simți în fiecare zi îți sporește starea de bine. Scrisul de mână și nu, la calculator îți crește frecvența vibrațională.

 

Pe tine ce activități te motivează și-ți cresc energia, vibrația?! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu