Blog personal Mihaela Hriban

 Mutari internationale

sâmbătă, august 17, 2024

Tu ai fost prosper astăzi?

 

Prosperitate
Foto: Pinterest


Ce înseamnă a fi prosper

 

Mulți dintre noi se raportează la auzul cuvântului prosper doar la partea financiară a vieții.

 

Să vedem ce explicații ne oferă DEX-ul!

 

„Dicționarul explicativ al limbii române” (DEX) ne dă informații legate de prosperitate și de sinonimele cuvântului menționat. 

Iată câteva astfel de explicații: 

 

PROSPERITATE s. f. „Stare prosperă, fericită, înfloritoare a vieții unui individ sau a unei colectivități, a unei întreprinderi, a unei instituții; bunăstare, belșug”. – Din fr. prospérité, lat. prosperitas, -atis.

PROSPERITATE s. „belșug, bogăție, bunăstare, (pop.) pricopseală, (Transilv.) prindoare, (înv.) salut, scumpete, scumpie, spor, (fig.) înflorire. (~ unei regiuni.)”

 

💫 Tu ai fost prosper astăzi? De exemplu: ai fost prosper în gândire?

 

💫 Ai reușit să dai frâu liber ideilor și să creezi ceva plin de sens și cu semnificație?!

💫 Cu cât ne dăm voie să fim mai creativi în fiecare zi, cu atât putem realiza lucruri frumoase, de care să fim mândri și de care să ne putem folosi pentru experiența zilei în curs sau a zilei ce va veni.

 

💫 Ești prosper când organismul îți este sănătos, pentru că se știe că odată ce ești bine cu propria persoană, ulterior, vei fi bine și cu cei din jurul tău! Aici vorbim despre sănătatea fizică, cât și despre cea psihică.

 

💫 Ești prosper de-a lungul unei zile când te identifici și interrelaționezi cu emoții și trăiri doar pozitive, schimbând o trăire negativă, cu una pozitivă, spre exemplu: supărarea cu bucuria, tristețea cu încântarea, lipsa de încântare cu exaltarea, lipsa de iubire cu iubirea necondiționată, răutatea cu bunătatea, nerecunoștința cu recunoștința, lipsa de milă cu compasiunea. Ești prosper când te iubești necondiționat pe tine, iar ulterior, pe alții.

 

💫 Devii prosper sufletește cu fiecare lucru mic, pe care îl oferi unei alte persoane! Devii prosper sufletește atunci când ajuți o altă persoană! Iar atunci, stai și te întrebi: cum se simte sufletul tău?! Iar răspunsul va veni ulterior, deoarece sufletul tău este bine cu el însuși!

 

💫 Așadar prosperitatea se referă și la o stare de bine în relațiile pe care le atragi, funcționând de pe o vibrație înaltă. Prosperitatea vizează oportunități pe care le vei atrage tot de pe un nivel înalt din punct de vedere energetic.

 

💫 Tu cât de prosper te-ai simțit astăzi?

 

💫 Cum s-a manifestat la tine prosperitatea?  

 

💫 La mine s-a manifestat sub forma unei picturi creative, ce reprezintă o femeie prosperă sufletește, care admiră, stând la malul mării, imensitatea acesteia în revărsare la țărm, odată cu frumusețea apusului de ☀️ soare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu